Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань

Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань

Вважається, що зловживання цукром викликає появу зайвої ваги, що збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу. Також солодощі викликають збільшення рівня тригліцеридів та холестерину в крові, а також артеріального тиску. Ці біомаркери вказують на схильність до таких захворювань як атеросклероз, інфаркт міокарда та інсульт.

Вчені вважають, що протягом шести-семи годин після споживання цукру імунна відповідь організму знижується у 17 разів. Вони пояснюють це тим, що за своїм складом цукор схожий на вітамін С, у результаті організм може переплутати ці речовини.

В результаті клітини імунної системи, фагоцити, які харчуються вітаміном С, можуть поглинути цукор. Але через вміст глюкози та фруктози він може зруйнувати клітини, що спричинить зниження імунітету. Це пояснює, чому люди, схильні до солодкої їжі, також відрізняються підвищеною сприйнятливістю до запальних захворювань.

Для зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань та зміцнення імунітету рекомендується обмежувати споживання цукру та віддавати перевагу фруктам та овочам. Слід також вести активний спосіб життя та стежити за загальним рівнем споживаних калорій.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама