Дієтолог назвав 5 продуктів для вечірнього перекусу

Дієтолог назвав 5 продуктів для вечірнього перекусу

Безсоння — це розлад сну, який проявляється в тому, що людина відчуває труднощі із засипанням, прокидається занадто рано вранці або почувається недостатньо відпочивши після сну. Цей стан може впливати на фізичний та психічний добробут, а також на загальну якість життя.

Популярний дієтолог Фергус Смітерс в інтерв’ю Mirror розповів, які продукти можна використовувати для перекусу, якщо ви відчули напад голоду перед сном.

1. Шоколад містить такі поживні речовини, як магній та триптофан. Магній допомагає розслабити м’язи та полегшує процес засинання. Триптофан підвищуватиме рівень серотоніну в крові, що нормалізує сон та настрій.

2. Ківі багаті серотоніном — нейротрансмітером, який регулює цикл сну та неспання. Він природним чином допомагає поринути у глибший сон.

3. Банан славиться вмістом магнію, калію та триптофану, які допомагають розслабити м’язи та сприяють сну. Банани також дуже багаті на клітковину, що сприяє почуттю ситості.

4. Капуста містить кальцій, калій та магній — мікроелементи, які необхідні для тривалого нічного відпочинку.

5. Хумус багатий на триптофан і фолієву кислоту. Вони нормалізують нічний відпочинок. Можна поєднувати хумус з різними овочами, такими як морква, селера, перець, огірки або помідори чері.

Якщо вечірні перекуси з цими продуктами не допомагають розв’язати проблему, слід звернутися до лікаря. Він виявить причину безсоння та призначить лікування, яке може включати когнітивно-поведінкову терапію, медикаментозне лікування чи інші методи втручання залежно від особливостей та причин безсоння.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Реклама
При яких захворюваннях не можна приймати снодійні засоби
Снодійні препарати можуть бути прописані лікарем д...
Експерт пояснив, чому полуниця корисна для людей похилого віку
Полуниця містить антиоксиданти, які знижують ризик...
Реклама