Гриби захищають печінку від впливу токсинів

Гриби захищають печінку від впливу токсинів

Гриби є джерелом цінних поживних речовин. Вони містять вітаміни та мінерали, а також біологічно активні речовини, які можуть зміцнити здоров’я. Чому тоді вважається, що гриби погано засвоюються шлунком і може бути шкідливі? Спробуємо відповісти на це запитання.

Як не допустити ураження печінки

Немає наукових даних, які підтверджують, що вживання їстівних грибів шкодить печінці. Однак деякі з них містять токсини, до того ж здатні накопичувати важкі метали, що може спричинити токсичне пошкодження печінки. Слід пам’ятати, що люди із захворюваннями печінки та ті, хто перебуває на легкозасвоюваній дієті, не повинні вживати гриби.

Також гриби вважаються продуктами, що важко перетравлюються. Ця особливість може бути обумовлена ​​високим вмістом у них харчових волокон. Тому іноді після вживання грибних страв можуть з’явитися нездужання шлунка, такі як почуття тяжкості або нудота.

На думку деяких дієтологів слід звернути увагу на добавки до грибних страв. Тяжкі вершкові соуси, смажена цибуля, жирне м’ясо, що міститься у стравах з грибами, можуть спричинити розлад травної системи.

Коли гриби можуть допомогти хворої печінці

Проте справедливо й те, що вживання грибів може захистити печінку і навіть полегшити симптоми її захворювань. Проведені на тваринах дослідження показали, що гриби завдяки своїм антиоксидантним та протизапальним властивостям зменшують симптоми неалкогольної жирової дистрофії печінки. А екстракти з грибів мають гепатопротекторну дію — вони захищають печінку від впливу токсинів.

Китайські вчені довели, що люди, які їли більше грибів, мали нижчий ризик розвитку хвороб печінки. Варто додати, що гриби містять мало жиру та низькокалорійні. До них відноситься бета-глюкан, який знижує рівень «поганого» холестерину в крові.

Експерти нагадують, що неправильне приготування грибів може призвести до проблем із травленням. Деякі види грибів містять токсини, які можуть бути зруйновані лише при приготуванні.

Також у деяких людей може бути більш чутлива система травлення, і деякі компоненти грибів, такі як клітковина і хітин, можуть викликати труднощі в перетравленні.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама