Кардіологи назвали золоті правила здоров’я серця

Кардіологи назвали золоті правила здоров'я серця

За даними Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ), захворювання серцево-судинної системи є головною причиною смертності у всьому світі. Так, лише у 2015 році від захворювань серця померло понад 20 млн жителів.

Адже зберегти його здоров’я неважко. Достатньо дотримуватися простих правил. На думку фахівців Американської кардіологічної асоціації, донедавна таких було сім. І лише нещодавно до списку Life’s Essential увійшло ще одне таке золоте правило.

Сон важливий для здоров’я

До цього часу список включав сім пунктів: дієту, фізичну активність, зловживання нікотином, індекс маси тіла (ІМТ), рівень ліпідів і глюкози в крові, артеріальний тиск. У новий список Life’s Essential 8 кардіологи додали ще один фактор, який слід враховувати при оцінці стану здоров’я та безпосередньо серця. Йдеться про сон.

Головний лікар з профілактики Американської кардіологічної асоціації, доктор Едуардо Санчес зазначив, що сон увійшов до списку після того, як експерти проаналізували результати останнього десятиліття, згідно з якими сон відіграє надзвичайно важливу роль для здоров’я серця.

— Люди, які недостатньо сплять, найсхильніші до розвитку таких захворювань, як ожиріння, гіпертонія та діабет, що погіршує здоров’я серця, — сказав Санчес, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Скільки потрібно спати 

На думку професора Університету Південної Каліфорнії Раджа Дасгупта, дорослі мають спати вночі від сьомої до дев’ятої години. Однак сон має бути глибоким.

Кардіологи вважають, що однією з проблем безсоння, на яке скаржаться багато хто, є неправильна гігієна сну. І радять за годину до сну не користуватися електронними пристроями, не переїдати та спати при вимкненому світлі.

Нічні пробудження заважає впасти у глибокий сон, під час якого організм регенерує розумово та фізично. Якщо цього немає, підвищується артеріальний тиск, що може призвести до підвищення цукру в крові. А це погіршує здоров’я серця та може спровокувати розвиток серцевої недостатності.

Дотримання цих здорових звичок та способу життя може суттєво покращити стан серця та судин, знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та сприяти покращенню загального самопочуття.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама