Карієс викликає зубну інфекцію, яка може призвести до сепсису: стоматологи

Карієс викликає зубну інфекцію, яка може призвести до сепсису: стоматологи

Неправильне лікування зубної інфекції може призвести до серйозних ускладнень, включаючи сепсис. Це смертельно небезпечний стан, при якому інфекція поширюється через кровотік у всьому організмі.

Експерти Італійського товариства пародонтології та імплантології (Sidp) стурбовані тим фактом, що за п’ять років до лікарні швидкої допомоги надійшло 6607 осіб, у яких було діагностовано інфекцію стоматологічного походження. Зі 150 госпіталізованих 6 (4%) пацієнтів перебували у критичному стані, зі сепсисом.

Зубна інфекція зазвичай виникає через те, що карієс досягає нерва.

— Проникнення у тканини мікробів, особливо бактерій, викликає імунну відповідь. Це призводить до утворення гною для накопичення нейтрофільних гранулоцитів, — пояснює представник Sidp Карло Клаузер.

Як правило, нагноєння викликають стафілококи та стрептококи. Вони проявляються у двох клінічних формах: абсцесі та флегмоні.

— Абсцес є скупченням гнійного матеріалу в новоствореній або чинній порожнині. Флегмона є запаленням м’яких тканин без будь-якої тенденції до делімітації, — продовжує експерт, повідомляє інформаційне агентство ANSA.

Лікування їх може вимагати проведення кількох операцій, інтенсивної терапії, у тому числі застосування антибіотиків.

При локалізованому абсцесі показана антибіотикотерапія тільки у пацієнтів з ослабленим імунітетом, особливо якщо в них є такі симптоми, як пропасниця, збільшення лімфатичних вузлів та нездужання. Якщо таких симптомів немає, то антибіотики застосовувати не варто.

Тому важливо ніколи не ігнорувати інфекції зубів або ясен і звертатися за медичною допомогою за перших ознак проблеми, таких як болі, набрякання, кровотеча або почервоніння в області рота. Правильне лікування інфекції зубів та регулярні візити до стоматолога допоможуть запобігти розвитку серйозних ускладнень, включаючи сепсис.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Безсоння підвищує ризик розвитку інсульту на 51%: вчені
Тривале безсоння може бути пов'язане з підвищеним ...
Какао запобігає розвитку хвороби Альцгеймера та Паркінсона
Какао містить низку поживних речовин, які можуть б...
Реклама