Лікар пояснив, чому заспокійливі таблетки не підходять для тривалого застосування

Лікар пояснив, чому заспокійливі таблетки не підходять для тривалого застосування

В аптеках часто продають седативні таблетки на основі натуральних компонентів, які можуть допомогти зняти стрес та покращити сон. Ці препарати зазвичай містять рослинні інгредієнти, такі як меліса, лаванда, хміль, пасифлора та інші, які відомі своїми заспокійливими властивостями.

Можуть спричинити діарею та втому 

Лікарські засоби можуть бути шкідливими для людей, які мають алергію на деякі компоненти. Трав’яні таблетки можуть спричинити такі небажані симптоми, як діарея та нудота. Неприємні побічні ефекти можуть спостерігатися при передозуванні звіробою. Багато хто відчуває головний біль, розлад шлунка, втому. У цьому разі слід припинити приймання.

Рослинні препарати взаємодіють з лікарськими препаратами, наприклад антидепресантами, та можуть посилити побічні ефекти деяких речовин.

Не лікують, але допомагають

Рослинні лікарські засоби не викликають фізичного звикання, але вони сприяють появі психологічної залежності, що підвищує дратівливість.

Такі ліки знижують реакцію на стрес, але його симптоми все ще відчуваються організмом. Лікар Марта Кіліан на своїй сторінці в Instagram пояснює, що трав’яні таблетки — це свого роду «завіса, за якою ми ховаємо безлад, що накопичується». Вони хоч і допомагають в екстрених ситуаціях, але не підходять для тривалого застосування. Одним словом, трав’яні збори не лікують, а лише допомагають вижити у скрутну хвилину.

Перед початком прийманням будь-яких седативних таблеток слід проконсультуватися з лікарем або фармацевтом. особливо якщо є хронічні захворювання або протипоказання.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Реклама
Вчені встановили, як без таблеток покращити стан кишківника
Дослідники давно встановили, що стрес впливає на р...
4 стани організму, які змушують прокидатися рано вранці
Повноцінний сон дорослої людини повинен тривати ші...
Реклама