Методи лікування проти хвороби Альцгеймера будуть розроблені до 2040 року: експерт

Методи лікування проти хвороби Альцгеймера будуть розроблені до 2040 року: експерт

Хвороба Альцгеймера є найпоширенішою формою деменції. Причини її виникнення досі невідомі. Однак генетичні фактори можуть відігравати роль у розвитку цього поступального нейродегенеративного розладу. Так, у 2009 році були відомі чотири гени, пов’язані з цим видом деменції: APOE ε4, PSEN1, PSEN2 та APP.

За словами професора Кардіффського університету (Великобританія) Джулі Вільямс, сьогодні налічуються 92 гени, пов’язані з хворобою Альцгеймера. Це свідчить про те, що з кожним роком вчені все більше дізнаються про природу цього дегенеративного захворювання мозку.

Джулі Вільямс, який вивчає цей вид деменції протягом 30 років, вважає, що генна терапія може уповільнити та навіть зупинити розвиток когнітивних порушень.

— Відомо, що дефектні гени змінюють спосіб роботи імунних клітин, або так званої мікроглії. Це «сміттєвози» мозку очищають його від відходів. Якщо вони усувають синапси, які пов’язують нейрони, то втрачаються зв’язки мислення та пам’яті, — пояснив професор в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

Тривалі дослідження хвороби Альцгеймера показали, що для її лікування необхідно використовувати цілісний підхід. Експерт вважає, що деякі методи терапії можуть бути розроблені до 2040 року.

Спадковість хвороби Альцгеймера складна і може містити як генетичні фактори, так і взаємодію з навколишнім середовищем. Це одна з областей, яка активно вивчається вченими. Проте наявність цих генів який завжди свідчить про схильність до розвитку цього виду деменції.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Реклама
5 простих правил, які допоможуть уповільнити старіння мозку
З віком мозок зменшується у розмірах через втрату ...
При яких захворюваннях не можна приймати снодійні засоби
Снодійні препарати можуть бути прописані лікарем д...
Реклама