Помірне споживання пива зміцнює здоров’я серця та викликає почуття щастя: дослідження

Помірне споживання пива зміцнює здоров'я серця та викликає почуття щастя: дослідження

Пиво не лише смачний, а й корисний напій. Воно містить антиоксиданти, такі як поліфеноли, які знижують ризик розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань. Багато мінералами, такими як магній, калій та фосфор, які важливі для здоров’я кісток та м’язів.

Вчені Університету Мурсії (Іспанія) з різницею у п’ять років, у 2012 та 2017 роках, проаналізували медичні дані 33 185 респондентів, щоб зрозуміти, як споживання пива впливає на здоров’я.

Як виявилося, ті, хто не відмовляв собі в келиху хмільного напою, були схильні до захворювань на 15%, тоді як непитущі — на 30%. При цьому дослідники виявили, що у раціоні шанувальників пива більше овочів та фруктів, а самі вони частіше займалися спортом. Ті ж респонденти, які відмовлялися від споживання пиво, були схильні до нездорової їжі та часто курили.

Це показує, що невеликі дози алкоголю можуть покращити здоров’я серця та імунну систему.

Експерти зазначили, що любителі пива часто почувалися щасливими. Однак вони відзначають, що такий стан є тимчасовим і може швидко погіршитися або спричинити сонливість.

Фахівці нагадують, що зловживання алкоголем, у тому числі пивом, може стати причиною розвитку гіпертонії та захворювань печінки. Та наголошують на необхідності вести здоровий спосіб життя.

Дослідження підтверджують, що зловживання алкоголем, у тому числі пивом, може викликати розвиток гіпертонії та захворювання печінки, такі як цироз. Вживання алкоголю в помірних кількостях, а також підтримання здорового способу життя, допомагає запобігти розвитку багатьох хронічних захворювань, включаючи гіпертонію та захворювання печінки.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама