Вчені пояснили, чому жінкам важко схуднути

Вчені пояснили, чому жінкам важко схуднути

Фізіологічно чоловіки та жінки мають різні схильності до набору та втрати ваги через відмінності в обміні речовин, гормональному балансі та розподілі жирової тканини. Наприклад, чоловіки часто мають вищий рівень м’язової маси та метаболізму, що сприяє більш ефективному спалюванню калорій та управлінню вагою через фізичну активність.

Чоловіки рідко дотримуються суворої дієти. Для того, щоб скинути зайві кілограми, їм достатньо зайнятися фізичною активністю. А ось жінкам доводиться важче: вони обмежують себе у харчуванні та багато часу проводять у тренажерних залах. Чому?

Вчені пояснюють це тим, що у крові чоловіків переважає гормон тестостерон. Він допомагає їм тримати себе у формі. Науково доведено, що через цей гормон жінкам удвічі важче нарощувати м’язи, ніж чоловікам.

Також проведені дослідження показали, що жінки мають вищий відсоток жиру в організмі, що може ускладнювати процес схуднення.

Однак, наголошують експерти, не можна забувати, що швидкість втрати ваги залежить від багатьох факторів, таких як вік, спосіб життя, генетика, стан здоров’я. Тому без урахування їх не можна стверджувати, що жінки худнуть повільніше, ніж чоловіки.

Кожна людина унікальна, і немає універсального правила про те, як слід підходити до процесу схуднення. Зрештою, успішне зниження ваги для чоловіків і жінок часто потребує комплексного підходу, включаючи здорове харчування, фізичну активність та психологічну підтримку.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Реклама
Як за допомогою листя капусти зняти набряклість ніг
Здавна народні цілителі використовували капусту дл...
Лікар пояснив, чим небезпечне тривале приймання парацетамолу
Парацетамол, або ацетамінофен, — це один з поширен...
Реклама