Вчені зможуть діагностувати хворобу Паркінсона на ранній стадії

Вчені зможуть діагностувати хворобу Паркінсона на ранній стадії

Хворобу Паркінсона складно діагностувати, особливо на ранніх стадіях, тому що за симптоматикою вона схожа на інші захворювання, такі як тремор, уповільненість рухів та ригідність м’язів. Основна фізіологічна відмінність Паркінсона — це накопичення аномальних білків, таких як альфа-синуклеїн, у мозку та нервовій системі.

Вчені Університету Пенсільванії (США) розробили метод, відомий як аналіз ампліфікації сперми альфа-синуклеїну (alphaSyn-SAA). Він дозволить у пацієнтів виявити схильність до хвороби Паркінсона. Це допоможе діагностувати її на ранніх стадіях розвитку.

Експерти провели дослідження 1123 осіб для оцінки корисності методу alphaSyn-SAA. До групи увійшли пацієнти з хворобою Паркінсона, а також ті, хто був генетично схильним до її розвитку або мав такі ранні немоторні симптоми, як порушення сну або втрата нюху.

Всім респондентам було проведено пункцію головного та спинного мозку, а всі зразки проаналізовано на вміст альфа-синуклену. Виявилося, що цей метод дозволяє ідентифікувати людей, схильних до розвитку хвороби Паркінсона.

— Ідентифікація ефективного біомаркера патології хвороби Паркінсона може мати глибокі наслідки для того, як ми лікуємо цей стан. А рання діагностика визначить найкращі методи лікування для різних підгруп пацієнтів, — зазначив керівник дослідження, професор Ендрю Сідероуф, передає інформаційне агентство ANSA.

Дослідження вказують на те, що здоровий спосіб життя може знизити ризик розвитку цього захворювання.

Активний спосіб життя дозволяє покращити мозкову функцію та зменшити ризик розвитку хвороби Паркінсона. Особливо корисні аеробні вправи, такі як ходьба, плавання чи їзда велосипедом.

Збалансоване харчування, яке включає велику кількість фруктів, овочів та зеленого листя, а також продуктів, багатих на антиоксиданти, може захистити мозок від пошкоджень.

Уникайте впливу на організм токсичних речовин, таких як нікотин та пестициди, які можуть пошкоджувати нервові клітини та збільшувати ризик розвитку хвороби Паркінсона.

Не допускайте розвитку стресу. Він підвищує ризик деяких неврологічних захворювань.

Висипайтеся. Нестача сну може збільшити ризик розвитку різних неврологічних захворювань, включаючи хворобу Паркінсона.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Безсоння підвищує ризик розвитку інсульту на 51%: вчені
Тривале безсоння може бути пов'язане з підвищеним ...
Какао запобігає розвитку хвороби Альцгеймера та Паркінсона
Какао містить низку поживних речовин, які можуть б...
Реклама