Волоські горіхи зменшують ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу та серцевих захворювань: експерти

Волоські горіхи зменшують ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу та серцевих захворювань: експерти

Волоські горіхи є джерелом багатьох поживних речовин: вітамінів, мінералів, антиоксидантів, омега-3 жирних кислот. Регулярне їх споживання допомагає знизити рівень холестерину в крові, покращити стан судин та знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, споживання горіхів підвищує роботу мозку та чутливість до інсуліну, а також допомагає покращити стан шкіри та нормалізувати вагу тіла.

Вчені з Університету Алабами (США) підтвердили цілющу силу волоських горіхів. Протягом 25 років вони на підставі медичних даних аналізували раціон 3000 осіб віком 45 років. Ще до початку експерименту всіх учасників опитали про їхній раціон. Як виявилось, 340 респондентів щодня їли близько 19 г волоських горіхів. 

У 2020 році експерти запросили добровольців на повторний медичний огляд, під час якого виміряли індекс маси тіла (ІМТ), рівень активності та кров’яний тиск.

Виявилося, що ті, хто їв волоські горіхи, мали нижчий кров’яний тиск, який склав 116/71 мм рт. ст. У тих, хто не їв волоських горіхів, тиск був вищим і склав 117,2/73, мм рт. ст.

У 20% любителів волоських горіхів був високий кров’яний тиск, тоді як у тих, хто не їв їх, він становив 22%.

Вчені також припустили, що волоські горіхи сприяють здоровій дієті та зниженню ваги. Вони виявили що, у тих, хто їв волоські горіхи, ІМТ становив 29%, а на ожиріння страждали 35% учасників. У тих, хто не їв горіхи, ІМТ становив 29,7%, а на ожиріння страждали 39%.

Також ті, хто їв волоські горіхи, відрізнялися більшою активністю, ніж решта. При цьому вони мали нижчий рівень глюкози в крові, що виключає розвиток діабету ІІ типу.

Вчені пояснюють це тим, що волоські горіхи є єдиними горіхами, які містять корисні для серця омегу-3 жирні кислоти. Крім цього, вони є джерелом білка, клітковини та магнію, які також можуть підтримувати здоров’я серця.

Однак слід пам’ятати, що волоські горіхи калорійні. Зловживання ними може спричинити ожиріння, що підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Тому експерти радять їсти їх не більше 30 г на день.

Результати дослідження опубліковані в журналі Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases («Харчування, обмін речовин та серцево-судинні захворювання»).

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама