Як зміцнити м’язи ніг, щоб зменшити біль у коліні

Як зміцнити м'язи ніг, щоб зменшити біль у коліні

Біль у коліні може бути викликаний різними причинами: травмами, зносом суглобів, запальними процесами, інфекціями, артритом, артрозом, перенапругою м’язів та зв’язок. Біль у коліні з’являється раптово і погіршує як самопочуття, так і якість життя. Зменшити її та при цьому зміцнити м’язи ніг допоможуть наступні вправи.

Розтяжка квадрицепса. Станьте на одну ногу і зігніть другу ногу так, щоб ступня торкалася сідниці. Зігнуту ногу візьміть за щиколотку, потягніть її до сідниці та утримуйте так 30 сек. Повторіть вправу на іншій нозі.

Розтяжка литкового м’яза. Станьте обличчям до стіни, витягніть одну ногу вперед і зігніть іншу в коліні. Нахиліться вперед, спираючись руками на стіну, і відчуйте розтяг у литковому м’язі зігнутої ноги. Тримайте так ногу 30 с, потім повторіть вправу на іншій нозі.

Випади. Станьте прямо, ноги поставте на ширині плечей. Зробіть великий крок вперед однією ногою і зігніть іі у коліні під кутом 90°С. Залишайтеся в такому положенні кілька секунд, потім поверніться у вихідне положення та повторіть вправу на іншу ногу.

Скручування колін. Ляжте на спину і зігніть ноги в колінах. Підніміть ноги вгору та стисніть коліна разом. Утримуйте кілька секунд у такому положенні, потім поверніться у вихідне положення і повторіть вправу кілька разів.

Ці вправи допоможуть зменшити біль у коліні та зміцнити м’язи ніг. 

Якщо біль у коліні не проходить чи посилюється, слід звернутися до лікаря. Він поставить діагноз і призначить лікування, яке може включати приймання препаратів, фізіотерапію і, в деяких випадках, хірургічне втручання.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Безсоння підвищує ризик розвитку інсульту на 51%: вчені
Тривале безсоння може бути пов'язане з підвищеним ...
Какао запобігає розвитку хвороби Альцгеймера та Паркінсона
Какао містить низку поживних речовин, які можуть б...
Реклама